Arxiu de la categoria: tejido

L’elecció del teixit davant la compra d’un sofà

Què hem de valorar quan comprem o entapissem un sofà?

Hi ha diversos aspectes que són importants, els repassarem breument:

  • Material: pell, pell sintètica o teixit. Cada ús i cada persona requereix un tipus de material diferent. Confort, condicions de manteniment i neteja, etcètera. En realitat hi ha un element important a valorar: si els coixins són extraibles o no. Si són extraibles, podrem posar el material a la rentadora, sinó ens haurem d’assegurar quina és la millor manera de fer-los el manteniment.
  • Ús del sofà. Per a l’elecció haurem de tenir present quin ús fem del sofà, si tenim usuaris que introduexin alguna exigència determinada (nens, animals domèstics). Entre els materials que recomenem es troben els teixits antitaques, molt útils per a la neteja de taques localitzades. Dins dels antitaques hi ha moltes qualitats. Igualment, Kiero factory ha tret un nou teixit (Pretenciosa), que denominarem antigats, ja que fan més difícil l’esgarrapada dels felins. A tenir en compte també, per a negocis o establiments oberts al públic la necessitat que el teixit sigui ignífug (Fire Retardant), ja que és obligatori per normativa. Els teixits contract tenen un cost més elevat i tenen una composició de Trevira o llana. Finalment, si la peça ha d’estar a l’exterior, necessitarem que tingui protecció contra la irradiació solar i tanmateix impermeabilitat
  • Composició del teixit. Qualsevol teixit té una composició que heu de conéixer abans de prendre la decisió. Per exemple, la pell sintètica pot ser de vinil o de PVC, que és el més recomanable (no es pelarà tan fàcilment com el vinil). Els teixits poden tenir cotó, polièster, etcètera. Com més cotó, més confort, com més polièster, més resistència i, avui dia, molt bona qualitat.

Intentem donar algunes informacions d’utilitat per a que la tapisseria sigui del millor resultat per a vosaltres. Si voleu més consells ens podeu contactar a info@entapissam.cat o al telèfon 686019841

 

Share Button

El consell de la setmana: la qualitat es mesura en cicles

Avui parlarem de la qualitat dels teixits. Es mesura en cicles Martindale. Aquests cicles mesuren la resistència a l’esguinçada. Un cicle equival a una fregada (en castellà, roce), i els fabricants sotmeten els teixits a una llima o un altre punt de contacte repetides vegades fins que el teixit es trenca. Val a dir que una fregada produïda per l’ús humà mai no es pot equiparar amb la pressió que produeix una màquina, de manera que els cicles són un punt de control que ens dirà l’ús que pot tolerar un teixit en termes relatius. 

Máquina de control de calidad de ciclos Martindale

martindalemachine

Una qualitat òptima del teixit es troba en els 30.000 cicles. Per sota d’aquests 30.000 cicles anirem una mica justets, però uns 20.000 cicles encara ens donen un teixit que pot durar forces anys. Per sobre dels 30.000 parlem d’una vida mitjana del teixit superior als 10 anys. I això, és clar, és important, cal saber en cada moment quin teixit estem escollint per als nostres mobles. 

Aquesta qualitat, la resistència a l’esguinçada és independent d’altres criteris lligats a la qualitat. Un teixit antitaques, per exemple, pot tenir més o menys cicles, i pot ser o no resistent a l’abrasió solar. Tot així, generalment un teixit de qualitat alta, antitaques, acostuma a ser molt resistent en termes de cicles Martindale, i un teixit que suporta l’abrasió solar també reuneix bones qualitats en relació a l’esguinçada. Les fitxes tècniques dels teixits inclou 2 ò 3 variables relacionades amb la qualitat (esguinçada, abrasió i resistència -en Newtons). Consulteu-les bé i demaneu a la persona que us atén, és el punt més important de la vostra compra.

A bon observador…

Share Button

Tapisseria per a l’estiu

S’apropa l’estiu i ja ens veiem a la tumbona rebent el caloret del sol. Hem de preparar els nostres mobles d’exterior i potser veiem la necessitat de renovar la tapisseria d’alguns d’ells. Us donarem uns consells perquè l’any vinent ja no us hagueu de preocupar. Ni l’altre, ni el següent.

Primer de tot. Els dictats de la moda ens poden fer parar bojos i donar-nos alegries i decepcions. Evitarem aquesta muntanya russa de sentiments sabent a què ens podem atenir. Parlem, evidentment dels pales Do It Yourself. Agafem uns palets, els preparem i els pintem i a sobre hi posem una escuma entapissada. Sembla fàcil, però sovint es pot convertir en un parany. Primer de tot, perquè els palets no són de fusta contínua i la seva alçada és relativament baixa, de manera que necessitem una escuma de, com a mínim, 13 cm. Perquè no es faci malbé per la banda dels buits i després perquè necessitem un gruix per a descansar bé. En qualsevol cas, penseu que estalviar en escuma pot sortir car en el mig termini. En aquest altre post podreu veure alguns consells relatius a la tapisseria i l’elecció dels materials que heu de tenir en compte. Agafeu una escuma de 30 kg. De densitat i, si voleu un gruix de 10 centímetres o menys penseu primer de posar un tauló a sota o algun plàstic que cobreixi els buits. Podeu augmentar l’alçada amb potes per a sofà. És molt fàcil, heu de comprar unes aranyes (cargols femella amb puntes que es poden clavar en la fusta i quedar fixes), foradar la fusta i instal·lar-les.

araña

Respecte dels teixits, només dir que l’exposició del sol us pot cremar a vosaltres però també els teixits. Heu d’escollir teixits ignífugs per a exterior. N’hi ha de tota mena, de pell sintètica, d’antitaques i de convencional. Penseu-ho bé abans d’encarregar la feina i teniu en compte que el seu cost pot doblar els teixits de tapisseria d’interior perquè estan més treballats. Si les peces estan exposades a la pluja penseu en un teixit que alhora sigui impermeable. No cal estrictament que siguin teixits de tapisseria nàutica, però sí han de tenir aquestes característiques.

terraza palets

I, finalment, la confecció. Un dels motius pels quals és recomanable anar a la tapisseria és ben simple. Les màquines de tapisseria són de triple arrossegament i la costura que realitzen serà molt més resistent i fiable que la de les màquines casolanes. A banda, el fil que fem servir en tapisseria és molt resistent, i pot resistir sense dificultats totes les vostres celebracions o els terratrèmols infantils que corren per casa.

Una feina ben feta pot comportar una despesa que no imaginem quan agafem uns palets o quan pensem en el preu dels conjunts d’exterior que anuncien les grans cadenes de distribució, però a canvi obtindrem un resultat que perdurarà al llarg del temps, que ens pot donar servei per molts estius. Segurament, els nostres millors records es composen també d’indrets i d’escenaris que romanen inalterables molt de temps. Això és el que volem per vosaltres i pensem que és fàcil aconseguir-ho.

Ara sí, prepareu bé l’estiu i… al caloret!!!

Share Button