Arxiu de la categoria: Tapiceria

L’elecció del teixit davant la compra d’un sofà

Què hem de valorar quan comprem o entapissem un sofà?

Hi ha diversos aspectes que són importants, els repassarem breument:

  • Material: pell, pell sintètica o teixit. Cada ús i cada persona requereix un tipus de material diferent. Confort, condicions de manteniment i neteja, etcètera. En realitat hi ha un element important a valorar: si els coixins són extraibles o no. Si són extraibles, podrem posar el material a la rentadora, sinó ens haurem d’assegurar quina és la millor manera de fer-los el manteniment.
  • Ús del sofà. Per a l’elecció haurem de tenir present quin ús fem del sofà, si tenim usuaris que introduexin alguna exigència determinada (nens, animals domèstics). Entre els materials que recomenem es troben els teixits antitaques, molt útils per a la neteja de taques localitzades. Dins dels antitaques hi ha moltes qualitats. Igualment, Kiero factory ha tret un nou teixit (Pretenciosa), que denominarem antigats, ja que fan més difícil l’esgarrapada dels felins. A tenir en compte també, per a negocis o establiments oberts al públic la necessitat que el teixit sigui ignífug (Fire Retardant), ja que és obligatori per normativa. Els teixits contract tenen un cost més elevat i tenen una composició de Trevira o llana. Finalment, si la peça ha d’estar a l’exterior, necessitarem que tingui protecció contra la irradiació solar i tanmateix impermeabilitat
  • Composició del teixit. Qualsevol teixit té una composició que heu de conéixer abans de prendre la decisió. Per exemple, la pell sintètica pot ser de vinil o de PVC, que és el més recomanable (no es pelarà tan fàcilment com el vinil). Els teixits poden tenir cotó, polièster, etcètera. Com més cotó, més confort, com més polièster, més resistència i, avui dia, molt bona qualitat.

Intentem donar algunes informacions d’utilitat per a que la tapisseria sigui del millor resultat per a vosaltres. Si voleu més consells ens podeu contactar a info@entapissam.cat o al telèfon 686019841

 

Share Button

Gestió de stocks i vacances en tapisseria

Avui us volem explicar algunes coses importants en relació a les vacances i els encàrrecs de tapisseria. A l’estiu i l’època de vacances de Nadal aprofitem per entapissar els nostres mobles. Si més no, podem xocar amb l’organització dels proveïdors. El taller de tapisseria pot gestionar la situació, marxant més tard de vacances o ajustant les vacances del personal a les necessitats de la clientela, però les comandes han d’estar fetes amb suficient antelació per poder proveïr-nos del material amb el que treballarem.

Els proveïdors acostumen a tancar abans del període de vacances i després una setmana més, de manera que tanquen comandes entre la segona i la tercera setmana de juliol i després tornen el setembre. Al nadal també; les comandes es tanquen la primera quinzena de desembre i després no tornen a servir gènere fins passat reis. Això ha de ser això per raons organitzatives, per poder fer inventari i gestionar el seu stock a porta tancada.

Ara ens interessa tenir clar que més enllà del 15 de juliol o el 15 de desembre ja estem en temps de descompte. Podrem disposar del material o no, però això ja no depén de la tapisseria. Estem fora de la zona de certesa. Succeeix el mateix de l’1 al 10 de gener i de l’1 al 10 de setembre: els fabricants han de reposar gènere i no sempre podrem disposar d’allò que volem.

En conclusió, ens hem d’anticipar tant com poguem per poder fer la feina en el material de la qualitat que desitgem i en les condicions més òptimes possibles. D’aquesta manera també evitarem problemes en els terminis de lliurament que, també s’ha de tenir present, és un element important en la satisfacció.

Ara sí, si ja heu fet la vostra comanda i negociat els terminis de recollida i lliurament amb la tapisseria, ja podeu marxar de vacances. Bon viatge!

Share Button
tapiceria-asiento-moto

Consells per a la tapisseria de motocicletes

La tapisseria d’automòbils, en general, té aspectes particulars que la fan especial. En aquest post tractarem la tapisseria de ciclomotor i motocicletes que, sense ser tan especial com els interiors dels cotxes, també té alguns trets característics que convé tenir en compte.

L’aspecte més rellevant d’un seient de ciclomotor o motocicleta és l’exposició a la llum solar. El temps que passem treballant o tenim la moto esperant al carrer rep molta irradiació solar. Per aquest motiu, és imprescindible que la tapisseria dels seients es faci amb material ignífug. Del contrari, la seva vida útil s’escurçaria de forma descontrolada i es trencaria amb facilitat. Aquesta dada la coneixen totes les empreses de tapisseria, per tant, és un aspecte que no us hauria de preocupar en excés.

El fet que el material hagi de ser ignífug de vegades pot condicionar l’elecció del color i la trama del teixit. Heu de pensar que els fabricants i distribudors no sempre tindran disponible el mateix teixit que el fabricant del ciclomotor o el seu proveïdor de teixit, motiu pel que si el vostre seient és especial i voleu mantenir l’estètica original, haureu d’anar a la tapisseria amb el ciclomotor per mostrar-lo i escollir el teixit més similar possible.

La impressió de la marca. A les tapisseries no estampem el logo o el nom d’una marca i no acostumem a tenir el model disponible. Les empreses d’impressió cobren un preu pel motlle i un altre per la impressió, de forma que si voleu mantenir aquest detall, augmentarà el pressupost, doncs no sempre és possible (ni recomenable) aprofitar el teixit en el que va impressa la marca.

El porejat. Alguns ciclomotors, per augmentar l’adherència, fan servir material porejat. En tapisseria tenim aquest teixit disponible, però pot augmentar el preu, en funció del color. La trama del porejat és més dificil d’obtenir-la, pel motiu que comentàvem abans, ja que el fabricant del vehicle té els seus proveïdors, que no sempre arriben a la cadena de distribució de tapisseria.

Finalmente, l’escuma. L’estat de l’escuma i la disposició del seient pot complicar l’entapissat, requerint un temps addicional en l’acondicionament i rectificació de l’escuma, i aquest fet pot augmentar el pressupost. Si heu d’entapissar un seient deteriorat, comenteu-ho amb una fotografia o portant el ciclomotor a la tapisseria.

Un entapissat de seient pot variar entre 35 i 100 €, el pressupost és molt volàtil, perquè incideixen diversos factors a considerar. És aconsellable que la tapisseria conegui totes les característiques del treball per tal que el pressupost sigui el més aproximat al cost real de la feina.

Amb aquests consells ja podeu anar a la vostra tapisseria de confiança i posar a punt la vostra màquina!

Share Button

El consell de la setmana: la simbiosi entre teixit i farcit

Entapissar un moble no vol dir només canviar el teixit, vol dir recuperar el moble per al seu ús. Això implica també el farcit, perquè també és un element important de la comoditat. Imagineu que canviem un teixit sense canviar el farcit. Com que el farcit està ja usat i ha cedit, no ajustarà bé, el teixit, nou, que encara no ha cedit per l’ús quedarà flonjo. Hi ha dues alternatives: la reparació o la reposició.

La primera opció significa rectificar el farcit, reomplir-lo, posar-hi fibra o escuma complementària. De vegades és necessari però no sempre és aconsellable, ja que la vida mitjana del farcit sempre serà menor que la del teixit. Si més no en determinades peces és necessari, perquè l’escuma és especial, com en les peces de pell, o en aquells entapissats que no admetran escuma nova. Aquesta opció no és una opció d’estalvi, doncs el que estalviem en material ho gastem en temps realitzant l’ajustament.

La reposició del farcit sempre és la millor opció, si el moble ho permet. Una escuma nova, allargarà la vida del moble en perfecta simbiosi amb un teixit nou i ters. S’ha de tenir cura en la selecció de la densitat. Ja sabeu que nosaltres sempre ens inclinem a l’ús de densitats altes (en la majoria d’ocasions, 30 kg.), però aquesta elecció pot variar. Quant a escuma i fibra, ens agrada usar fibra siliconada i escuma picada, perquè sempre ens descuidem d’anar oxigenant els coixins i els floquets d’escuma fan una mica la funció, en recuperar, guanyen espais per l’aire.

Quan el tapisser us aconsella una o altra cosa, penseu que no està intentant guanyar més diners, o almenys no hauria de ser així. La nostra intenció sempre és adaptar-nos a la necessitat del moble, a les seves característiques original, en tornar a guanyar el seu confort natural, que té a veure amb les mides, la col·locació de les seves parts, i l’assemblatge, entre d’altres factors.

En tapisseria cada peça és diferent i té una personalitat pròpia, nosaltres la mirem, l’escoltem i després la toquem per saber com és i què vol. Com a creacions humanes que són, la seva forma i les seves característiques són fruit de decisions que els que venim darrere hem de saber interpretar i respectar.

Share Button

El consell de la setmana: la qualitat es mesura en cicles

Avui parlarem de la qualitat dels teixits. Es mesura en cicles Martindale. Aquests cicles mesuren la resistència a l’esguinçada. Un cicle equival a una fregada (en castellà, roce), i els fabricants sotmeten els teixits a una llima o un altre punt de contacte repetides vegades fins que el teixit es trenca. Val a dir que una fregada produïda per l’ús humà mai no es pot equiparar amb la pressió que produeix una màquina, de manera que els cicles són un punt de control que ens dirà l’ús que pot tolerar un teixit en termes relatius. 

Máquina de control de calidad de ciclos Martindale

martindalemachine

Una qualitat òptima del teixit es troba en els 30.000 cicles. Per sota d’aquests 30.000 cicles anirem una mica justets, però uns 20.000 cicles encara ens donen un teixit que pot durar forces anys. Per sobre dels 30.000 parlem d’una vida mitjana del teixit superior als 10 anys. I això, és clar, és important, cal saber en cada moment quin teixit estem escollint per als nostres mobles. 

Aquesta qualitat, la resistència a l’esguinçada és independent d’altres criteris lligats a la qualitat. Un teixit antitaques, per exemple, pot tenir més o menys cicles, i pot ser o no resistent a l’abrasió solar. Tot així, generalment un teixit de qualitat alta, antitaques, acostuma a ser molt resistent en termes de cicles Martindale, i un teixit que suporta l’abrasió solar també reuneix bones qualitats en relació a l’esguinçada. Les fitxes tècniques dels teixits inclou 2 ò 3 variables relacionades amb la qualitat (esguinçada, abrasió i resistència -en Newtons). Consulteu-les bé i demaneu a la persona que us atén, és el punt més important de la vostra compra.

A bon observador…

Share Button

Tapisseria per a l’estiu

S’apropa l’estiu i ja ens veiem a la tumbona rebent el caloret del sol. Hem de preparar els nostres mobles d’exterior i potser veiem la necessitat de renovar la tapisseria d’alguns d’ells. Us donarem uns consells perquè l’any vinent ja no us hagueu de preocupar. Ni l’altre, ni el següent.

Primer de tot. Els dictats de la moda ens poden fer parar bojos i donar-nos alegries i decepcions. Evitarem aquesta muntanya russa de sentiments sabent a què ens podem atenir. Parlem, evidentment dels pales Do It Yourself. Agafem uns palets, els preparem i els pintem i a sobre hi posem una escuma entapissada. Sembla fàcil, però sovint es pot convertir en un parany. Primer de tot, perquè els palets no són de fusta contínua i la seva alçada és relativament baixa, de manera que necessitem una escuma de, com a mínim, 13 cm. Perquè no es faci malbé per la banda dels buits i després perquè necessitem un gruix per a descansar bé. En qualsevol cas, penseu que estalviar en escuma pot sortir car en el mig termini. En aquest altre post podreu veure alguns consells relatius a la tapisseria i l’elecció dels materials que heu de tenir en compte. Agafeu una escuma de 30 kg. De densitat i, si voleu un gruix de 10 centímetres o menys penseu primer de posar un tauló a sota o algun plàstic que cobreixi els buits. Podeu augmentar l’alçada amb potes per a sofà. És molt fàcil, heu de comprar unes aranyes (cargols femella amb puntes que es poden clavar en la fusta i quedar fixes), foradar la fusta i instal·lar-les.

araña

Respecte dels teixits, només dir que l’exposició del sol us pot cremar a vosaltres però també els teixits. Heu d’escollir teixits ignífugs per a exterior. N’hi ha de tota mena, de pell sintètica, d’antitaques i de convencional. Penseu-ho bé abans d’encarregar la feina i teniu en compte que el seu cost pot doblar els teixits de tapisseria d’interior perquè estan més treballats. Si les peces estan exposades a la pluja penseu en un teixit que alhora sigui impermeable. No cal estrictament que siguin teixits de tapisseria nàutica, però sí han de tenir aquestes característiques.

terraza palets

I, finalment, la confecció. Un dels motius pels quals és recomanable anar a la tapisseria és ben simple. Les màquines de tapisseria són de triple arrossegament i la costura que realitzen serà molt més resistent i fiable que la de les màquines casolanes. A banda, el fil que fem servir en tapisseria és molt resistent, i pot resistir sense dificultats totes les vostres celebracions o els terratrèmols infantils que corren per casa.

Una feina ben feta pot comportar una despesa que no imaginem quan agafem uns palets o quan pensem en el preu dels conjunts d’exterior que anuncien les grans cadenes de distribució, però a canvi obtindrem un resultat que perdurarà al llarg del temps, que ens pot donar servei per molts estius. Segurament, els nostres millors records es composen també d’indrets i d’escenaris que romanen inalterables molt de temps. Això és el que volem per vosaltres i pensem que és fàcil aconseguir-ho.

Ara sí, prepareu bé l’estiu i… al caloret!!!

Share Button