Arxiu de la categoria: moto

tapiceria-asiento-moto

Consells per a la tapisseria de motocicletes

La tapisseria d’automòbils, en general, té aspectes particulars que la fan especial. En aquest post tractarem la tapisseria de ciclomotor i motocicletes que, sense ser tan especial com els interiors dels cotxes, també té alguns trets característics que convé tenir en compte.

L’aspecte més rellevant d’un seient de ciclomotor o motocicleta és l’exposició a la llum solar. El temps que passem treballant o tenim la moto esperant al carrer rep molta irradiació solar. Per aquest motiu, és imprescindible que la tapisseria dels seients es faci amb material ignífug. Del contrari, la seva vida útil s’escurçaria de forma descontrolada i es trencaria amb facilitat. Aquesta dada la coneixen totes les empreses de tapisseria, per tant, és un aspecte que no us hauria de preocupar en excés.

El fet que el material hagi de ser ignífug de vegades pot condicionar l’elecció del color i la trama del teixit. Heu de pensar que els fabricants i distribudors no sempre tindran disponible el mateix teixit que el fabricant del ciclomotor o el seu proveïdor de teixit, motiu pel que si el vostre seient és especial i voleu mantenir l’estètica original, haureu d’anar a la tapisseria amb el ciclomotor per mostrar-lo i escollir el teixit més similar possible.

La impressió de la marca. A les tapisseries no estampem el logo o el nom d’una marca i no acostumem a tenir el model disponible. Les empreses d’impressió cobren un preu pel motlle i un altre per la impressió, de forma que si voleu mantenir aquest detall, augmentarà el pressupost, doncs no sempre és possible (ni recomenable) aprofitar el teixit en el que va impressa la marca.

El porejat. Alguns ciclomotors, per augmentar l’adherència, fan servir material porejat. En tapisseria tenim aquest teixit disponible, però pot augmentar el preu, en funció del color. La trama del porejat és més dificil d’obtenir-la, pel motiu que comentàvem abans, ja que el fabricant del vehicle té els seus proveïdors, que no sempre arriben a la cadena de distribució de tapisseria.

Finalmente, l’escuma. L’estat de l’escuma i la disposició del seient pot complicar l’entapissat, requerint un temps addicional en l’acondicionament i rectificació de l’escuma, i aquest fet pot augmentar el pressupost. Si heu d’entapissar un seient deteriorat, comenteu-ho amb una fotografia o portant el ciclomotor a la tapisseria.

Un entapissat de seient pot variar entre 35 i 100 €, el pressupost és molt volàtil, perquè incideixen diversos factors a considerar. És aconsellable que la tapisseria conegui totes les característiques del treball per tal que el pressupost sigui el més aproximat al cost real de la feina.

Amb aquests consells ja podeu anar a la vostra tapisseria de confiança i posar a punt la vostra màquina!

Share Button