Arxiu de la categoria: ignífugo

L’elecció del teixit davant la compra d’un sofà

Què hem de valorar quan comprem o entapissem un sofà?

Hi ha diversos aspectes que són importants, els repassarem breument:

  • Material: pell, pell sintètica o teixit. Cada ús i cada persona requereix un tipus de material diferent. Confort, condicions de manteniment i neteja, etcètera. En realitat hi ha un element important a valorar: si els coixins són extraibles o no. Si són extraibles, podrem posar el material a la rentadora, sinó ens haurem d’assegurar quina és la millor manera de fer-los el manteniment.
  • Ús del sofà. Per a l’elecció haurem de tenir present quin ús fem del sofà, si tenim usuaris que introduexin alguna exigència determinada (nens, animals domèstics). Entre els materials que recomenem es troben els teixits antitaques, molt útils per a la neteja de taques localitzades. Dins dels antitaques hi ha moltes qualitats. Igualment, Kiero factory ha tret un nou teixit (Pretenciosa), que denominarem antigats, ja que fan més difícil l’esgarrapada dels felins. A tenir en compte també, per a negocis o establiments oberts al públic la necessitat que el teixit sigui ignífug (Fire Retardant), ja que és obligatori per normativa. Els teixits contract tenen un cost més elevat i tenen una composició de Trevira o llana. Finalment, si la peça ha d’estar a l’exterior, necessitarem que tingui protecció contra la irradiació solar i tanmateix impermeabilitat
  • Composició del teixit. Qualsevol teixit té una composició que heu de conéixer abans de prendre la decisió. Per exemple, la pell sintètica pot ser de vinil o de PVC, que és el més recomanable (no es pelarà tan fàcilment com el vinil). Els teixits poden tenir cotó, polièster, etcètera. Com més cotó, més confort, com més polièster, més resistència i, avui dia, molt bona qualitat.

Intentem donar algunes informacions d’utilitat per a que la tapisseria sigui del millor resultat per a vosaltres. Si voleu més consells ens podeu contactar a info@entapissam.cat o al telèfon 686019841

 

Share Button
tapiceria-asiento-moto

Consells per a la tapisseria de motocicletes

La tapisseria d’automòbils, en general, té aspectes particulars que la fan especial. En aquest post tractarem la tapisseria de ciclomotor i motocicletes que, sense ser tan especial com els interiors dels cotxes, també té alguns trets característics que convé tenir en compte.

L’aspecte més rellevant d’un seient de ciclomotor o motocicleta és l’exposició a la llum solar. El temps que passem treballant o tenim la moto esperant al carrer rep molta irradiació solar. Per aquest motiu, és imprescindible que la tapisseria dels seients es faci amb material ignífug. Del contrari, la seva vida útil s’escurçaria de forma descontrolada i es trencaria amb facilitat. Aquesta dada la coneixen totes les empreses de tapisseria, per tant, és un aspecte que no us hauria de preocupar en excés.

El fet que el material hagi de ser ignífug de vegades pot condicionar l’elecció del color i la trama del teixit. Heu de pensar que els fabricants i distribudors no sempre tindran disponible el mateix teixit que el fabricant del ciclomotor o el seu proveïdor de teixit, motiu pel que si el vostre seient és especial i voleu mantenir l’estètica original, haureu d’anar a la tapisseria amb el ciclomotor per mostrar-lo i escollir el teixit més similar possible.

La impressió de la marca. A les tapisseries no estampem el logo o el nom d’una marca i no acostumem a tenir el model disponible. Les empreses d’impressió cobren un preu pel motlle i un altre per la impressió, de forma que si voleu mantenir aquest detall, augmentarà el pressupost, doncs no sempre és possible (ni recomenable) aprofitar el teixit en el que va impressa la marca.

El porejat. Alguns ciclomotors, per augmentar l’adherència, fan servir material porejat. En tapisseria tenim aquest teixit disponible, però pot augmentar el preu, en funció del color. La trama del porejat és més dificil d’obtenir-la, pel motiu que comentàvem abans, ja que el fabricant del vehicle té els seus proveïdors, que no sempre arriben a la cadena de distribució de tapisseria.

Finalmente, l’escuma. L’estat de l’escuma i la disposició del seient pot complicar l’entapissat, requerint un temps addicional en l’acondicionament i rectificació de l’escuma, i aquest fet pot augmentar el pressupost. Si heu d’entapissar un seient deteriorat, comenteu-ho amb una fotografia o portant el ciclomotor a la tapisseria.

Un entapissat de seient pot variar entre 35 i 100 €, el pressupost és molt volàtil, perquè incideixen diversos factors a considerar. És aconsellable que la tapisseria conegui totes les característiques del treball per tal que el pressupost sigui el més aproximat al cost real de la feina.

Amb aquests consells ja podeu anar a la vostra tapisseria de confiança i posar a punt la vostra màquina!

Share Button