Arxiu de la categoria: Moble

L’elecció del teixit davant la compra d’un sofà

Què hem de valorar quan comprem o entapissem un sofà?

Hi ha diversos aspectes que són importants, els repassarem breument:

  • Material: pell, pell sintètica o teixit. Cada ús i cada persona requereix un tipus de material diferent. Confort, condicions de manteniment i neteja, etcètera. En realitat hi ha un element important a valorar: si els coixins són extraibles o no. Si són extraibles, podrem posar el material a la rentadora, sinó ens haurem d’assegurar quina és la millor manera de fer-los el manteniment.
  • Ús del sofà. Per a l’elecció haurem de tenir present quin ús fem del sofà, si tenim usuaris que introduexin alguna exigència determinada (nens, animals domèstics). Entre els materials que recomenem es troben els teixits antitaques, molt útils per a la neteja de taques localitzades. Dins dels antitaques hi ha moltes qualitats. Igualment, Kiero factory ha tret un nou teixit (Pretenciosa), que denominarem antigats, ja que fan més difícil l’esgarrapada dels felins. A tenir en compte també, per a negocis o establiments oberts al públic la necessitat que el teixit sigui ignífug (Fire Retardant), ja que és obligatori per normativa. Els teixits contract tenen un cost més elevat i tenen una composició de Trevira o llana. Finalment, si la peça ha d’estar a l’exterior, necessitarem que tingui protecció contra la irradiació solar i tanmateix impermeabilitat
  • Composició del teixit. Qualsevol teixit té una composició que heu de conéixer abans de prendre la decisió. Per exemple, la pell sintètica pot ser de vinil o de PVC, que és el més recomanable (no es pelarà tan fàcilment com el vinil). Els teixits poden tenir cotó, polièster, etcètera. Com més cotó, més confort, com més polièster, més resistència i, avui dia, molt bona qualitat.

Intentem donar algunes informacions d’utilitat per a que la tapisseria sigui del millor resultat per a vosaltres. Si voleu més consells ens podeu contactar a info@entapissam.cat o al telèfon 686019841

 

Share Button

El consell de la setmana: la simbiosi entre teixit i farcit

Entapissar un moble no vol dir només canviar el teixit, vol dir recuperar el moble per al seu ús. Això implica també el farcit, perquè també és un element important de la comoditat. Imagineu que canviem un teixit sense canviar el farcit. Com que el farcit està ja usat i ha cedit, no ajustarà bé, el teixit, nou, que encara no ha cedit per l’ús quedarà flonjo. Hi ha dues alternatives: la reparació o la reposició.

La primera opció significa rectificar el farcit, reomplir-lo, posar-hi fibra o escuma complementària. De vegades és necessari però no sempre és aconsellable, ja que la vida mitjana del farcit sempre serà menor que la del teixit. Si més no en determinades peces és necessari, perquè l’escuma és especial, com en les peces de pell, o en aquells entapissats que no admetran escuma nova. Aquesta opció no és una opció d’estalvi, doncs el que estalviem en material ho gastem en temps realitzant l’ajustament.

La reposició del farcit sempre és la millor opció, si el moble ho permet. Una escuma nova, allargarà la vida del moble en perfecta simbiosi amb un teixit nou i ters. S’ha de tenir cura en la selecció de la densitat. Ja sabeu que nosaltres sempre ens inclinem a l’ús de densitats altes (en la majoria d’ocasions, 30 kg.), però aquesta elecció pot variar. Quant a escuma i fibra, ens agrada usar fibra siliconada i escuma picada, perquè sempre ens descuidem d’anar oxigenant els coixins i els floquets d’escuma fan una mica la funció, en recuperar, guanyen espais per l’aire.

Quan el tapisser us aconsella una o altra cosa, penseu que no està intentant guanyar més diners, o almenys no hauria de ser així. La nostra intenció sempre és adaptar-nos a la necessitat del moble, a les seves característiques original, en tornar a guanyar el seu confort natural, que té a veure amb les mides, la col·locació de les seves parts, i l’assemblatge, entre d’altres factors.

En tapisseria cada peça és diferent i té una personalitat pròpia, nosaltres la mirem, l’escoltem i després la toquem per saber com és i què vol. Com a creacions humanes que són, la seva forma i les seves característiques són fruit de decisions que els que venim darrere hem de saber interpretar i respectar.

Share Button

La tapisseria i els gats

Quan acollim un gat a casa nostra és, generalment, perquè hem estat víctimes d’un atac emocional per part seva. Alguna cosa semblant a això:

gatet

Què mono!, pensareu. I sí, són un encant, fins que s’avorreixen i comencen a arreglar-se les urpes amb els nostres mobles. En aquest moment ens penedim d’haver-lo acollit i el llençaríem per la finestra amb una torrada lligada a l’esquena. O, quan ja hem desistit d’aquesta primera idea, anar al tapisser a veure què es pot fer amb el moble.

Mite’l. En Lolo es mira el sofà i pensa: “Meu!!!”. No està miolant pas, l’està reivindicant. Ha arribat una joguina nova i de ben segur que la provarà, l’olorarà, la lleparà i potser la rossega i tot. 

lolo

No penseu ara que els tapissers ens freguem les mans quan entra algú a la botiga i ens diu: “el gat m’ha destrossat el braç del sofà”. Aquest sofà el vam entapissar amb signes evidents que en Lolo s’havia fet la manicura amb les cantonades del respatller i el braç. Els seus cuidadors havien trobat una solució rudimentària que, pel que sembla, funcionava força bé: havien cobert les cantonades amb cinta adhesiva per empaquetar. A aquestes alçades, en Lolo ja deu haver desistir de tornar a la càrrega.

Els tapissers els millors amics del gats, creureu. Doncs bé, si voleu que us digui la veritat, ens agrada entapissar els mobles i, en general, recuperar-los, però una peça destrossada per un gat et porta un client una mica forçat. 

La feina de tapisseria la podem fer, però també preferim que cuideu els vostres mobles dels gats, així ens assegurem que quan vingueu veniu ben disposats a entapissar un moble amb la voluntat de recuperar el moble i no pas amb l’obligació de reparar-lo (en aquest post teniu un text en què s’explica la diferència entre recuperar i reparar). Per això us donarem un parell de consells. Millor que jugar-se-la a la rascada, és donar-li un espai perquè satisfaci els seus instints depredadors. En general, les caixes els tornen bojos, però si voleu la versió premium, existeixen uns rascadors que incorporen un màstil recobert de corda perquè s’hi entretinguin.

rascador gatos

Buah! Amb aranya i tot, perquè es pugui entretenir i donar sortida als seus instints bàsics. Hi ha una altra opció més agressiva però que, si al cap i a la fi, segueix fent del sofà el saló de bellesa, podria funcionar: es diu Piss Stop. És un líquid repel·lent, que allunyarà el gat del sofà. A en Lolo no li va agradar gaire quan li vam acostar. No sempre funciona, però es pot provar.

En qualsevol cas, el leimotiv d’aquest article és, com ja heu vist, la prevenció: és millor tenir el sofà protegit de les trapelleries del gat que haver de recórrer al tapisser quan el mal ja està fet. I una darrera advertència: no hi ha una solució única. Cada gat és diferent, les solucions que funcionen amb un gat no tenen perquè funcionar amb d’altres. S’ha de procedir segons la tècnica de l’assaig-error. Només així coneixereu el vostre gat i podreu adoptar una mesura que s’adapti a les seves perspectives. 

Esperem que aquests consells us ajudin amb els vostres mobles. I si no acaben de funcionar, o si hem arribat tard, demaneu pressupost a info@entapissam.cat !

Share Button

Bon Nadal i Feliç Moble Nou!

Bon Nadal i Feliç Moble Nou!

Per Nadal Ens agrada tenir la casa renovada i comfortable. És per aquest motiu que les tapisseries treballem de valent durant aquestes dates, per tal que disposeu d’una llar ben agradable. És necessari anticipar-se al Nadal, demanant els vostres pressupostos amb suficient antel·lació perquè us poguem atendre com cal. Els fabricants i distribuïdors comencen a tancar vora la segona quinzena, així que no podem fer tard.

gfoto01

El Nadal i, en general, tots els períodes de vacances, també poden ser un moment idoni per aprofitar i fer feines que en els altres períodes no podríem fer per qüestions d’organització domèstica. Per tant, si la vostra prioritat no és la decoració sinó més aviat la possibilitat de dedicar-hi temps a aquella renovació que espereu, aprofiteu aquestes dates per fer-ho relaxadament, venir a veure els teixists, informar-vos i buscar el millor pressupost. Encarregar una feina de tapisseria té un avantatge addicional: guanyeu espais per les vostres cel·lebracions o per realitzar reformes generals (pintar).

A Entapissa’m ens agrada complaure en termes de comoditat. Si necessiteu quadrar-ho tot, ens adaptem a les vostres necessitats i, si cal, custodiem el vostre moble més enllà de la realització de la feina.

Ja ho veieu, una vida millor és possible, desitjable i està al nostre abast.

Queda dit: Bon Nadal i Feliç Moble Nou!

Share Button