Arxiu de la categoria: terraza

Tapisseria per a l’estiu

S’apropa l’estiu i ja ens veiem a la tumbona rebent el caloret del sol. Hem de preparar els nostres mobles d’exterior i potser veiem la necessitat de renovar la tapisseria d’alguns d’ells. Us donarem uns consells perquè l’any vinent ja no us hagueu de preocupar. Ni l’altre, ni el següent.

Primer de tot. Els dictats de la moda ens poden fer parar bojos i donar-nos alegries i decepcions. Evitarem aquesta muntanya russa de sentiments sabent a què ens podem atenir. Parlem, evidentment dels pales Do It Yourself. Agafem uns palets, els preparem i els pintem i a sobre hi posem una escuma entapissada. Sembla fàcil, però sovint es pot convertir en un parany. Primer de tot, perquè els palets no són de fusta contínua i la seva alçada és relativament baixa, de manera que necessitem una escuma de, com a mínim, 13 cm. Perquè no es faci malbé per la banda dels buits i després perquè necessitem un gruix per a descansar bé. En qualsevol cas, penseu que estalviar en escuma pot sortir car en el mig termini. En aquest altre post podreu veure alguns consells relatius a la tapisseria i l’elecció dels materials que heu de tenir en compte. Agafeu una escuma de 30 kg. De densitat i, si voleu un gruix de 10 centímetres o menys penseu primer de posar un tauló a sota o algun plàstic que cobreixi els buits. Podeu augmentar l’alçada amb potes per a sofà. És molt fàcil, heu de comprar unes aranyes (cargols femella amb puntes que es poden clavar en la fusta i quedar fixes), foradar la fusta i instal·lar-les.

araña

Respecte dels teixits, només dir que l’exposició del sol us pot cremar a vosaltres però també els teixits. Heu d’escollir teixits ignífugs per a exterior. N’hi ha de tota mena, de pell sintètica, d’antitaques i de convencional. Penseu-ho bé abans d’encarregar la feina i teniu en compte que el seu cost pot doblar els teixits de tapisseria d’interior perquè estan més treballats. Si les peces estan exposades a la pluja penseu en un teixit que alhora sigui impermeable. No cal estrictament que siguin teixits de tapisseria nàutica, però sí han de tenir aquestes característiques.

terraza palets

I, finalment, la confecció. Un dels motius pels quals és recomanable anar a la tapisseria és ben simple. Les màquines de tapisseria són de triple arrossegament i la costura que realitzen serà molt més resistent i fiable que la de les màquines casolanes. A banda, el fil que fem servir en tapisseria és molt resistent, i pot resistir sense dificultats totes les vostres celebracions o els terratrèmols infantils que corren per casa.

Una feina ben feta pot comportar una despesa que no imaginem quan agafem uns palets o quan pensem en el preu dels conjunts d’exterior que anuncien les grans cadenes de distribució, però a canvi obtindrem un resultat que perdurarà al llarg del temps, que ens pot donar servei per molts estius. Segurament, els nostres millors records es composen també d’indrets i d’escenaris que romanen inalterables molt de temps. Això és el que volem per vosaltres i pensem que és fàcil aconseguir-ho.

Ara sí, prepareu bé l’estiu i… al caloret!!!

Share Button