En tapisseria no reparem mobles, els recuperem

Sovint la idea que tenim d’una tapisseria és que hi anirem a reparar els nostres mobles, que en fem un revisió del seu estat i en canviem les peces que no funcionen. Per aquest motiu de vegades creiem que l’escuma o el teixit està bé, i que només falla una altra cosa, que es pot substituir sense afectar al conjunt. La feina que es fa en una tapisseria, però, és una altra i implica molts mes factors que el preu o la bellesa, la feina que fa un tapisser es relaciona amb el fet de recuperar.

Comencem per l’escuma. Sense tenir en compte l’escuma que utilitzen els fabricants, i la seva política de cost, a Entapissa’m tenim una clara preferència per l’escuma de densitat 30 kg. El seu cost triplica el cost de l’escuma que s’acostuma a fer servir (de 20 kg.), però aquesta decisió allarga o escorça la vida del moble de forma considerable. Un bon tapisser no estalviarà en material i la seva política de cost ha de ser sincera i exigent. Només així aconseguirem el millor resultat. Després s’ha de saber col·locar i obtenir aquella forma abombada en les cadires, per exemple. Un cop aconseguit el confort òptim podríem parlar de l’excel·lència, qualitat que podem assolir fent servir floquets de visco i escollint una fibra (guata) d’un bon gruix. En qualsevol cas, quan recuperem un moble, estem pensant en comoditat i en realitat hem de considerar que la nostra elecció pot afectar a la nostra salut. Un coixí de sofà de 30 kg., i un respatller que reforci els ronyons separat en dues parts i amb bona consistència, respectarà la forma natural de la nostra columna vertebral, ens la posicionarà ferma, i ens impedirà adoptar una posició negativa per al nostres descans. És un motiu de força entitat com per deixar l’estalvi a banda, perquè un cost en la salut no és negociable.

La qualitat dels teixits. Decorar la nostra llar, buscar un indret visualment agradable és completament lícit, però si privilegiem un estampat maco per sobre d’una qualitat acceptable podem patir el problema d’haver de tornar a la tapisseria en poc temps. Hem de mirar la resistència que es mesura en cicles Martindale (nosaltres recomanem resistències superiors a 30.000 cicles) i on la referència són els cicles de la rentadora. Per exemple si la nostra rentadora és de 500 cicles, un teixit de 30.000 Martindale resistirà 60 rentades. Aquí hem d’afegir el deteriorament que li fem quan el fem servir, posem que li donem unes quantes carícies cada cop que seiem i que també sumaran. Demanem-ho, doncs, quan anem a comprar un moble o quan escollim teixits de tapisseria. El rigor del teixit és un factor important, però els cicles són el factor decisiu. Nosaltres també parem molta atenció al fet que un teixit sigui antitaques, teixits tractats perquè una taca gran pugui ser rentada amb aigua, sense productes químics. La forma tradicional de rentar tapisseria és amb amoníac, però si ens evitem fer-ne ús, sortim guanyant. I si evitem haver de posar tot el teixit a la rentadora podent netejar una taca que tenim localitzada, encara millor. I després està la garantia. Els teixits de Crevin, que és un dels nostres fabricants preferits, tenen una garantia superior de 5 anys, però els nostres clients ens han portat peces amb aquests teixits i ens han parlar de duracions mitjanes de més de 15 anys. 15 anys!

images (2)

Un moble nou té un cost que acostuma a triplicar o quadruplicar, com a mínim, el preu d’un entapissat de la màxima qualitat. Un sofà, una cadira, ben fets, amb fusta natural i fabricat amb sentit comú pot tenir una vida molt llarga i l’objectiu de la tapisseria no és un altre que allargar-la encara més, garantint el millor tracte postural a la nostra esquena, i un confort màxim. Per tant, si posem en una balança el guany que obtenim, podem comptar que la tapisseria ens permet fer una inversió rentable i desitjable, que de vegades no valorem més enllà de l’estat de la nostra butxaca.

Escriurem més píndoles informatives sobre aquesta concepció de la tapisseria com a recuperació de mobles. Mentrestant, ens conformarem amb una actitud exigent per totes dues bandes. Nosaltres demanem un preu determinat i una bona predisposició, vosaltres podeu exigir conèixer amb quin material treballarem, quina és la seva qualitat i quines són les seves propietats, així com els certificats dels fabricants i, en termes generals, una informació adequada sobre condicions de venda i contractació.

Share Button

Un pensament a “En tapisseria no reparem mobles, els recuperem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *