La tapisseria i els gats

Quan acollim un gat a casa nostra és, generalment, perquè hem estat víctimes d’un atac emocional per part seva. Alguna cosa semblant a això:

gatet

Què mono!, pensareu. I sí, són un encant, fins que s’avorreixen i comencen a arreglar-se les urpes amb els nostres mobles. En aquest moment ens penedim d’haver-lo acollit i el llençaríem per la finestra amb una torrada lligada a l’esquena. O, quan ja hem desistit d’aquesta primera idea, anar al tapisser a veure què es pot fer amb el moble.

Mite’l. En Lolo es mira el sofà i pensa: “Meu!!!”. No està miolant pas, l’està reivindicant. Ha arribat una joguina nova i de ben segur que la provarà, l’olorarà, la lleparà i potser la rossega i tot. 

lolo

No penseu ara que els tapissers ens freguem les mans quan entra algú a la botiga i ens diu: “el gat m’ha destrossat el braç del sofà”. Aquest sofà el vam entapissar amb signes evidents que en Lolo s’havia fet la manicura amb les cantonades del respatller i el braç. Els seus cuidadors havien trobat una solució rudimentària que, pel que sembla, funcionava força bé: havien cobert les cantonades amb cinta adhesiva per empaquetar. A aquestes alçades, en Lolo ja deu haver desistir de tornar a la càrrega.

Els tapissers els millors amics del gats, creureu. Doncs bé, si voleu que us digui la veritat, ens agrada entapissar els mobles i, en general, recuperar-los, però una peça destrossada per un gat et porta un client una mica forçat. 

La feina de tapisseria la podem fer, però també preferim que cuideu els vostres mobles dels gats, així ens assegurem que quan vingueu veniu ben disposats a entapissar un moble amb la voluntat de recuperar el moble i no pas amb l’obligació de reparar-lo (en aquest post teniu un text en què s’explica la diferència entre recuperar i reparar). Per això us donarem un parell de consells. Millor que jugar-se-la a la rascada, és donar-li un espai perquè satisfaci els seus instints depredadors. En general, les caixes els tornen bojos, però si voleu la versió premium, existeixen uns rascadors que incorporen un màstil recobert de corda perquè s’hi entretinguin.

rascador gatos

Buah! Amb aranya i tot, perquè es pugui entretenir i donar sortida als seus instints bàsics. Hi ha una altra opció més agressiva però que, si al cap i a la fi, segueix fent del sofà el saló de bellesa, podria funcionar: es diu Piss Stop. És un líquid repel·lent, que allunyarà el gat del sofà. A en Lolo no li va agradar gaire quan li vam acostar. No sempre funciona, però es pot provar.

En qualsevol cas, el leimotiv d’aquest article és, com ja heu vist, la prevenció: és millor tenir el sofà protegit de les trapelleries del gat que haver de recórrer al tapisser quan el mal ja està fet. I una darrera advertència: no hi ha una solució única. Cada gat és diferent, les solucions que funcionen amb un gat no tenen perquè funcionar amb d’altres. S’ha de procedir segons la tècnica de l’assaig-error. Només així coneixereu el vostre gat i podreu adoptar una mesura que s’adapti a les seves perspectives. 

Esperem que aquests consells us ajudin amb els vostres mobles. I si no acaben de funcionar, o si hem arribat tard, demaneu pressupost a info@entapissam.cat !

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *