El consell de la setmana: la qualitat es mesura en cicles

Avui parlarem de la qualitat dels teixits. Es mesura en cicles Martindale. Aquests cicles mesuren la resistència a l’esguinçada. Un cicle equival a una fregada (en castellà, roce), i els fabricants sotmeten els teixits a una llima o un altre punt de contacte repetides vegades fins que el teixit es trenca. Val a dir que una fregada produïda per l’ús humà mai no es pot equiparar amb la pressió que produeix una màquina, de manera que els cicles són un punt de control que ens dirà l’ús que pot tolerar un teixit en termes relatius. 

Máquina de control de calidad de ciclos Martindale

martindalemachine

Una qualitat òptima del teixit es troba en els 30.000 cicles. Per sota d’aquests 30.000 cicles anirem una mica justets, però uns 20.000 cicles encara ens donen un teixit que pot durar forces anys. Per sobre dels 30.000 parlem d’una vida mitjana del teixit superior als 10 anys. I això, és clar, és important, cal saber en cada moment quin teixit estem escollint per als nostres mobles. 

Aquesta qualitat, la resistència a l’esguinçada és independent d’altres criteris lligats a la qualitat. Un teixit antitaques, per exemple, pot tenir més o menys cicles, i pot ser o no resistent a l’abrasió solar. Tot així, generalment un teixit de qualitat alta, antitaques, acostuma a ser molt resistent en termes de cicles Martindale, i un teixit que suporta l’abrasió solar també reuneix bones qualitats en relació a l’esguinçada. Les fitxes tècniques dels teixits inclou 2 ò 3 variables relacionades amb la qualitat (esguinçada, abrasió i resistència -en Newtons). Consulteu-les bé i demaneu a la persona que us atén, és el punt més important de la vostra compra.

A bon observador…

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *