El consell de la setmana: la cura dels teixits

La neteja i la cura de la tapisseria és quelcom molt important i decisiu en el manteniment dels nostres mobles. L’explicació és clara. Generalment, els teixits no es poden extreure i, si es poden retirar, no és convenient portar-los a la rentadora massa sovint. Us donarem uns consells segons cada tipus de teixits: 

– Teixits convencionals. Es poden posar a la rentadora i fer-hi un rentat normal, a mà o a màquina o, si no és possible, s’han de tractar amb amoníac. Totes les fórmules tenen el seu inconvenient: la rentadora desgasta els teixits i a mig termini podria esquinçar-los; l’aplicació de l’amoníac també acabarà per deteriorar-los. Tot depèn, és clar, dels cicles de la roba. La setmana anterior ja us explicàvem què era això dels cicles. Penseu que les rentadores també estan catalogades per cicles. Ho heu de tenir ben present: si la vostra rentadora és de 600 cicles, heu de dividir els cicles del teixit pels de la rentadora i sabreu quants rentats us aguantarà el teixit en condicions òptimes. Si té 30.000, per exemple, teniu 50 rentades de marge. 

– Teixits antitaques. Les mateixes consideracions que hem fet respecte dels teixits convencionals les podeu aplicar als teixits antitaques, amb una diferència: els teixits antitaques incorporen teflon, i si els posem a la rentadora el van perdent. Les taques grans es poden rentar amb aigua i, a menys que la brutícia estigui escampada, eviteu posar-los a la rentadora, perquè així mantindran la seva qualitat antitaques original. En teixits antitaques no es pot fer servir amoníac.

limpieza tapiceria

– Polipell. La polipell pot ser meravellosa si la sabeu cuidar. Regla nº 1: mai, mai de la vida, hi poseu productes químics. Aigua i, si necessiteu ajuda complementària, sabó neutre. L’aplicació de qualsevol material químic l’abrasarà i la polipell és molt sensible. 

– Pell. La pell és teixit animal, de manera que el seu deteriorament s’accelerarà en ambients secs. Hidrateu-la com si fos un organisme viu. En les botigues especialitzades trobareu productes per tenir-ne cura. També diuen que una crema hidratant convencional pot servir, i si és una mica densa, millor. Respecte de la cura de la pell hem de fer un parell d’advertències. Abans es tenyien força sovint, era una tasca habitual. Ara ja no hi ha gaire gent que s’hi dediqui i les tapisseries no acostumem a tenir els coneixements ni els materials per fer-ho. D’altra banda, hi heu de posar més cura que en d’altres mobles, en termes generals, els sofàs de pell no tenen coixins independents, i la reparació d’un mòdul comporta moltes hores de feina, de manera que conjuntament amb el material, el cost és elevat. 

Esperem que amb aquests consells teniu una mica més de coneixement sobre els aspectes fonamentals de la tapisseria i això, per nosaltres, és molt valuós, perquè evita malentesos o suspicàcies sobre com fem la feina i els pressupostos. Si voleu més aclariments només els heu de demanar. 

A gaudir de la vostra tapisseria!

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *