El consell de la setmana: la simbiosi entre teixit i farcit

Entapissar un moble no vol dir només canviar el teixit, vol dir recuperar el moble per al seu ús. Això implica també el farcit, perquè també és un element important de la comoditat. Imagineu que canviem un teixit sense canviar el farcit. Com que el farcit està ja usat i ha cedit, no ajustarà bé, el teixit, nou, que encara no ha cedit per l’ús quedarà flonjo. Hi ha dues alternatives: la reparació o la reposició.

La primera opció significa rectificar el farcit, reomplir-lo, posar-hi fibra o escuma complementària. De vegades és necessari però no sempre és aconsellable, ja que la vida mitjana del farcit sempre serà menor que la del teixit. Si més no en determinades peces és necessari, perquè l’escuma és especial, com en les peces de pell, o en aquells entapissats que no admetran escuma nova. Aquesta opció no és una opció d’estalvi, doncs el que estalviem en material ho gastem en temps realitzant l’ajustament.

La reposició del farcit sempre és la millor opció, si el moble ho permet. Una escuma nova, allargarà la vida del moble en perfecta simbiosi amb un teixit nou i ters. S’ha de tenir cura en la selecció de la densitat. Ja sabeu que nosaltres sempre ens inclinem a l’ús de densitats altes (en la majoria d’ocasions, 30 kg.), però aquesta elecció pot variar. Quant a escuma i fibra, ens agrada usar fibra siliconada i escuma picada, perquè sempre ens descuidem d’anar oxigenant els coixins i els floquets d’escuma fan una mica la funció, en recuperar, guanyen espais per l’aire.

Quan el tapisser us aconsella una o altra cosa, penseu que no està intentant guanyar més diners, o almenys no hauria de ser així. La nostra intenció sempre és adaptar-nos a la necessitat del moble, a les seves característiques original, en tornar a guanyar el seu confort natural, que té a veure amb les mides, la col·locació de les seves parts, i l’assemblatge, entre d’altres factors.

En tapisseria cada peça és diferent i té una personalitat pròpia, nosaltres la mirem, l’escoltem i després la toquem per saber com és i què vol. Com a creacions humanes que són, la seva forma i les seves característiques són fruit de decisions que els que venim darrere hem de saber interpretar i respectar.

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *